Yhteisöpalvelun passiivirekisteri

Jos yliopistolle ei muista lukuvuosi-ilmoittautua, ajautuu passiivirekisteriin. Sieltä on mahdollista päästä pois, mutta paluu aktiivijoukkohin vaatii toimenpiteitä.

Yhteisöpalvelujen käytettävyyttä nakertaa se, että ajan yli sosiaaliset verkostot paisuvat. Yhteydet säilyvät tietokannassa, vaikka olisivat sosiaalisesti näivettyneet jo ajat sitten. Tästä seuraa ongelmia sisällönjakoa tasapainotellessa. Yksityisyysasetuksiaan voi tietysti säädellä, mutta kyllä järjestelmään voisi myös sisäänrakentaa toiminnallisuutta, joka huomioi ajan kulun.

Tarvitaan pieni koodinpätkä, joka ohjaa kontaktin passiivirekisteriin, jos hiljaisuutta on jatkunut riittävän kauan, eikä yhteyttä ole uusittu. Passiivirekisterissä päivitykset eivät kulje suuntaan eivätkä toiseen, mutta viestittely on mahdollista. Ennen passivointia järjestelmän pitää kainosti kysyä asiasta käyttäjiltä, jotta vältytään aiempien “get back in touch” -sovellusten huonosta suunnittelusta seuranneilta kömmähdyksiltä. On olennaista, että siirtymää passiivirekisteriin ei tarkastella yksisilmäisesti ongelmana, joka on ratkaistava.

Teknologia voisi auttaa päästämään irti sellaisesta, jonka aika on jo mennyt. Silti on tärkeää, että kontakti voidaan palauttaa passiivirekisteristä – riittävillä toimenpiteillä.

Advertisements

0 Responses to “Yhteisöpalvelun passiivirekisteri”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: