Olennaisuus-ponnahdusikkunat

Kun yrittää sulkea tietokoneensa, se kysyy toiveikkaana: haluatko varmasti sammuttaa tietokoneen? Tällainen kysymys aiheuttaa ambivalentteja tunteita henkilössä, joka on ehkä viimeiset kolme tuntia ajatellut sulkevansa koneen “ihan kohta”.

Koneen olisi itse asiassa pitänyt ymmärtää kysyä jo ajat sitten, olenko varma, että haluan vielä jatkaa sen käyttöä! Asian voisi muotoilla monin tavoin: “Oletko varma, ettet haluaisi lähteä kävelylle juuri nyt?” “Oletko varma, että aivosi toimivat edelleen vai päivitätkö vain refleksinomaisesti kaikkia välilehtiäsi?” “Oletko varma, että se mitä nyt teet, on tärkeää?” Jos käyttäjä saisi näitä muistutuksia sopivin väliajoin, voisi ruudun edessä istumiseen käytetty aika järkeistyä huomattavasti.

Ponnahdusikkunat voisivat toki haastaa vielä vähän enemmänkin. “Mitä oikeasti tavoittelet elämässäsi?” tai “Oletko muistanut tavata ystäviäsi?” saisivat ehkä käyttäjän ajattelemaan olennaisesti enemmän eteenpäin vieviä asioita kuin jokapäiväinen “Haluatko varmasti sammuttaa tietokoneen?”.

Advertisements

1 Response to “Olennaisuus-ponnahdusikkunat”


  1. 1 Laura November 29, 2010 at 9:05 pm

    Tässähän olisi suorastaan paikka tunteita hyödyntävälle käyttöliittymälle! Sen kuin vain mittailisi ihon kosteutta ja sykettä ranteesta ja toteaisi, että nyt on paras lähteä ulos.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: