Kiukkukortit

Matkailu on mukavaa hyvässä seurassa, mutta aina joskus yllättää väsymys, nälkä, erimielisyydet tai yleinen keljuuntuminen.

Toisaalta on ihan hyvä ajatus kertoa muille tarpeistaan, toisaalta jatkuva valittaminen heikentää yleistä mielialaa.

Lapsena perheen pitkillä automatkoilla kaikki tärkeimmät kysymykset oli hinnoiteltu: “Kuinka pitkä matka on vielä?” 1 mk “Kuinka paljon kello on?” 2 mk jne. Yksi kysymys tunnissa oli ilmainen. Tätä tekniikkaa voisi soveltaa.

Matkalle lähtiessä jokaiselle jaettaisiin eri väriset kortit, jotka merkitsisivät väsymystä, nälkää, veto-oikeutta valintatilanteissa ja matkatovereihin kohdistuvaa tyytymättömyyden ilmaisua. Vihreä ruokakorttia käyttämällä voi vaatia välitöntä ruokataukoa. Sinisellä väsymyskortilla olisi oikeutettu ylimääräiseen taukoon, vaikka aikataulu olisi tiukka. Oranssia veto-oikeuskorttia käyttämällä voi ylipuhua muutkin nilviäismuseoon oopperan sijaan. Punaisella ketutuskortilla saa oikeuden sanoa “te olette ihan tyhmiä kaikki.”

Tietty määrä kortteja sisältyy matkan hintaan, ylimääräisiä voi ostaa. Markkinatalouden periaatteiden mukaan tämä ei estäisi toteuttamasta ihmisoikeutta olla väsynyt, mutta hinnoittelisi sen sopivasti. Tulot käytetään hyvään tarkoitukseen, esimerkiksi jäätelöön. Kortteja voi toki myös vaihtaa. Esimerkiksi kaksi ketutusoikeutta yhteen ruokakorttiin.

Myös pelikorttipakkaa voi käyttää. Hertta niin niinkuin nälkä, ruutu niinkuin veto-oikeus, risti niinkuin väsymys ja pata niinkuin ärsytys. Eri arvoiset kortit ovat tietenkin eri arvoisia. Jos patakuningatar tarkoittaa “te olette kaikki maailman tyhmiä” niin patakakkonen toteaa lempeästi “noh, hölmöt pikku possut.”

Advertisements

1 Response to “Kiukkukortit”


  1. 1 Laura May 22, 2010 at 8:23 am

    Lisäisin tuohon vielä “kaikki on tänään huonosti” -kortin.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: