Kannustusta elämän tukoskohtiin

Ehkä hienointa elämässä on saada muut ihmiset hymyilemään, jaksamaan paremmin ja toteuttamaan tavoitteitaan suuremmalla innolla.

Puolimaraton polun varressa tehtävä on helppo – ei tarvita kuin vesipullo, vappupilli ja hyvää meininkiä, niin hetken tie on kevyt. Me ihmiset tarvitsemme kuitenkin tsemppausta monissa muissakin tilanteissa. Toimivia kannustusmekanismeja tarvittaisiin esimerkiksi bussiterminaaleihin aamuisin, kun työpaikalle matkaamisen riemu on kateissa. Yllyke olisi hyväksi myös kaikenlaisissa hitaasti kulkevissa jonoissa, suuntautuvatpa festareilla vessoihin tai lentokentällä turvatarkastuksen läpi. Kannustettuina ihmiset innostuisivat suoriutumaan jonoista tuloksellisesti. Se olisi hyvä juttu – ei siksi, että nopeus olisi päämäärä, vaan siksi, että ajan voi käyttää mukavammin jossain muualla kuin jonossa.

Haasteena on kehittää sellaisia kannustusmekanismeja, jotka (1) ovat niin helppoja toteuttaa, että toimeen tulee tarttua ja (2) ovat niin hyväntuulisia, etteivät kannustettavat koe tilannetta kettuiluna.

Advertisements

0 Responses to “Kannustusta elämän tukoskohtiin”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: