Huijauskannustin

Joskus sinällään mielekkään ja mieluisan tehtävän toteuttaminen (ja erityisesti toteutuksen aloittaminen) takkuaa mystisistä syistä. Voi vaikkapa olla niin, että yöpöydällä odottaa lukematon kirja, jonka ihan todella haluaa lukea mutta johon ei vaan jotenkin saa aikaiseksi tarttua.

Tarvitaan kannustinta, joka sysää toiminnan käyntiin. Monille ihmisille deadlinet toimivat juuri näin: kun aika käy vähiin, hommaan löytyy syke. Mutta kun selvää deadlinea ei ole, tarvitaan huijauskannustin eli uskottava takaraja tehtävän toteuttamiseksi. Takarajan ei tarvitse olla aidosti takimmainen, kunhan se on niin vakuuttava, että se saa toimijan liikkeelle. Koska huijauskannustimia voi olla vaikea keksiä itse, on kehitettävä huijauskannustingeneraattori, joka pulauttelee pyynnöstä deadlineja asioille, joilla niitä ei muuten ole, vaikka olisi tarpeen.

Advertisements

1 Response to “Huijauskannustin”


  1. 1 Laura May 22, 2010 at 8:26 am

    Huijausdeadlineja voitaisiin lisätä automaattisesti kalenteriin ja poistaa samalla alkuperäiset. Valekalmanlinjan mentyä kalenteri paljastaisi oikean ajankohdan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: