Lehtikiertopöydät

Paperisten lehtien lukemisessa on oma mukavuutensa. Kaikkea ei kannata tilata kotiin. Ja sitä, minkä tilaa kotiin, ei välttämättä kannata hautoa siellä tarpeettoman pitkään tai heittää jätepaperiin lukemisen päätteeksi.

Erilaisia lehtikiertojärjestelyjä on nähty, mutta niitä voisi olla enemmän. Ja parempia.

Kirjastojen auloihin voitaisiin perustaa kierrätyspöytiä, joille saisi jättää tuoreehkoja aikakauslehtiä muiden otettavaksi ja ottaa vaihdossa itseään kiinnostavaa lukemista kotiin. Tietysti lehdet voisi myös lukea paikan päällä kirjastossa.  Tämä ei tietenkään korvaisi kirjaston omaa lukusalia ja lehtivalikoimaa, mutta lähes ilmaiseksi saataisin enemmän useammalle.

Samanlaisia pöytiä voisi olla myös esimerkiksi bussiterminaaleissa ja juna-asemilla. Ja työpaikoilla. Missä ihmiset nyt luontevasti liikkuvatkaan.

Ratkaistavaksi jää, miten vältytään pöytien täyttymiseltä mainos-  ja ilmaisjakelulehdillä. Myös sanomalehdet kuluvat äkkiä, mutta viikoittain ja kuukausittain ilmestyvät läystäkkeet ovatkin jo kestävämpiä hyödykkeitä.

Pöydällä viitataan tässä paikkaan, johon lehtiä voi jättää ja josta niitä voi ottaa, ei välttämättä pöytään sellaisena kuin olemme tottuneet sen ymmärtämään.

2 Responses to “Lehtikiertopöydät”


  1. 1 Pirjo Borro February 17, 2010 at 5:45 pm

    Hyvä idis. Kuopion kirjastossa tommonen toimii cd-levyjen ja kirjojen osalta. Musiikkiosastomme edustalla on hylly johon/josta voi jättää/ottaa.

  2. 2 Inka February 22, 2010 at 12:45 pm

    Olen ottanut tavaksi dumpata saamani hyvät aikakauslehdet lukemisen jälkeen erinäisiin julkisiin tiloihin, joista ne ovat pian löytäneet uudet kotinsa. Ainakin yliopistolta löytyy taukotiloja ja lehtipöytiä, jotka ovat loogisia paikkoja lehtien vaihtoon.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: