Animaationyyttärit

Nyyttärit on vanha lastenkutsuilta ja eväsretkiltä tuttu seurustelun muoto, jossa jokainen tuo jotain ja kaikki saavat kaikkea eikä kenenkään tarvitse olla kateellinen. Samalla voidaan viritellä keskustelua siitä, mitä ja miksi kukin on mitäkin tuonut. “No nää Mariekeksit oli niin lapsuuden mökkikesien juttu, että oli ihan pakko tuoda”. “Näillä suklaapisaroilla me vanhoina hyvinä aikoina heiteltiin naapurinpoikia”. “Koska kaikissa nyyttäreissä pitää olla Ananas. ” Ja niin edelleen.

Nyyttäriperiaate on aivan liian vähän sovellettu periaate. Voitaisin pitää musiikkinyyttäreitä, jossa jokainen toisi tietyn verran hyvää, huonoa, omituista tai muuten vain musiikkia, jota haluaa soittaa muille. Tai tämän vitsin haluaisin kuulla -nyyttärit. Ennen kaikkea haluaisin kuitenkin lyhytanimaationyyttärit. Koska yksi pätkä on usein liian lyhyt, että sitä varten kannattaisi avata viinipullo. Koska jokainen toisi jotain, voi olla varmaa, että jokainen tykkää ainakin jostakin. Koska maailma on täynnä surrealistisia lyhytanimaatioita, joiden olemassaolosta ei tiedä, joita ei ole koskaan nähnyt, mutta jotka ehdottomasti pitäisi katsoa suurelta ruudulta hyvässä seurassa.

7 Responses to “Animaationyyttärit”


 1. 1 Airi January 25, 2010 at 6:42 am

  Samaan sarjaan kuuluvat myös ihmisnyyttärit! Enkä tarkoita nyt sellaisia avec-kutsullisia juttuja, vaan sitä, että osa juhlien oleellista pointtia on se, että jokainen kyseisessä kaveriporukassa kutsuu/tuo juhliin yllätyksenä jonkun hyvän tyypin. Tavoitteena on keksiä sellaisia hyviä tyyppejä, joita muut tuntevat (vielä) mahdollisimman huonosti.

 2. 2 Pekka January 25, 2010 at 8:51 am

  Musanyyttärit – musaillat, kuten niitä toisissa paikoissa kutsutaan – on hieno ja jalo perinne, jota pitäisi harrastaa enemmän.

 3. 3 Jouni January 26, 2010 at 9:46 pm

  Animaationyyttäreihin pitää vain keksiä keino, jolla estää bileiden degeneroituminen YouTube -bileiksi. Ehkä tilaisuus on siis järjestettävä nettiyhteydettömässä bunkkerissa, jonne animaatiot tuodaan konkreettisesti paikalle levykkeellä tms.

 4. 4 Saara January 27, 2010 at 12:47 pm

  Vaara on olemassa, mutta jos jokaisella on kiintiöaika, jolloin saa esittää muille mitä haluaa, on luultavaa, että yksilöiden henkilökohtainen esilläolon tarve kollektivisoituu ryhmäpaineeksi pysyä aikataulussa. Tämä tietenkin edellyttää sitä, että nyyttäreissä aika on niukka hyödyke, eikä vieraiden tuomat animaatiot.

 5. 5 Gnito January 30, 2010 at 10:43 am

  Ei tuollainen tilaisuus saa olla liian tiukkaan kellotettu – jäpitys ei ole kivaa. Mikäli porukka tulee tilaisuuteen lyhäreiden takia (eikä esim. ryyppäämään/etkoilemaan/) niin pitäishän tuon onnistua. Pääsylippuna etukäteen ilmoitettu lyhäri tai pari.

 6. 6 Saara February 1, 2010 at 8:40 am

  Jäljelle jää vain kysymys: milloin?


 1. 1 Ihmisnyyttärit « Paha kollektiivi Trackback on February 21, 2010 at 11:19 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: