Ajatuskirja

Jotkut kirjat ovat hyviä. Ne on melkein pakko lukea kerralla ja lopussa muistaa ehkä jotain, mitä siinä sanottiin, ehkä on omaksunut myös joitakin uusia ajatuksia kirjasta.

Jotkut kirjat ovat huonoja. Niiden lukeminen ärsyttää, edistyy hitaasti ja tästä syystä kuin kiusallaan lukittautuu yhä vahvemmin vanhoihin ajatuksiinsa eikä vahingossakaan omaksu mitään luetusta.

Mutta jotkut kirjat ovat siltä väliltä. Luen nyt sellaista kirjaa. Olen päässyt kahdessa viikossa sivulle 70, en muista juuri mitään, mistä se kertoo, mutta olen saanut paljon uusia ajatuksia. Jo kirjan avaaminen, asettaminen sopivalle lukuetäisyydelle ja ensimmäisen alaotsikon lukeminen pysäyttää katseen ja potkaisee ajatukset liikkeelle. Sen kirjan parissa voi käyttää tunteja tuijottamalla kirjaa ja lisäämällä itse ajatukset. Aina, kun yksi ajatus on ajateltu loppuun, voi vain kääntää sivua ja aloittaa alusta.

Olisi hyvä selvittää, mitkä kirjan ominaisuudet saavat aikaan tällaista toimintaa. Silloin voisi vartavasten kehittää tietyntyyppisiä ajatuskirjoja tuotekehittelyä varten.

Advertisements

0 Responses to “Ajatuskirja”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: