Pecha Kucha Extended

Olin torstaina seuraamassa Pecha Kucha -iltaa. Tapahtuma oli oikein mainio, ja osoitti, kuten koko Pecha Kuchan konsepti, että luovuus syntyy usein rajoituksista. Tähän liittyen pohdin erinäisiä muutoksia, joilla konseptia voisi elävöittää entisestään.

Käytettyjen diojen taso vaihteli esityksissä. Osalla oli konseptin vastaisesti dioillaan pelkkiä sanoja. Yksi ratkaisu tähän voisi olla, että esiintyjät joutuisivat ottamaan esityksensä dioiksi 20 satunnaista kuvaa, esimerkiksi Creative Commons -lisenssillä varustettuja kuvia Flickristä.

Astetta haastavampi vaihtoehto olisi, että kuvat pitäisi esittää satunnaisesti määrätyssä järjestyksessä. Tämä ratkaisu vaikuttaisi jo todennäköisesti aiheen valintaan ja samalla pakottaisi esiintyjät uudelle maaperälle. Torstaina moni esiintyjä pysytteli mukavuusalueensa sisäpuolella valitsemalla itselleen tutun aiheen.

Toinen mukavuusalueen ulkopuolelle pakottava tekijä voisi olla, että jokainen esiintyjä saisi ensin valita vapaasti aiheen, josta haluaa esityksensä pitää, mutta sen jälkeen nämä aiheet arvottaisiinkin uudestaan siten, että kukaan illan esiintyjistä ei saisi omaa aihettaan.

Näitä konsepteja voisi myös yhdistää. Kuningaslaji olisi improvisaatioilta, jossa esiintyjälle annettaisiin aihe juuri ennen esitystä, ja esitys koostuisi 20 satunnaisesta diasta, jotka sitten pitäisi sitoa improvisoimalla yhteen annettua aihetta kuvaavaksi tarinaksi.

Mitä tällaisen illan esityksistä tulisi? Osaa saattaisi olla tuskallista katsoa, mutta toisaalta ne voisivat pakottaa annetuista aiheista esiin täysin uusia näkökulmia, joita ei muuten tulisi ajatelleeksi.

Advertisements

0 Responses to “Pecha Kucha Extended”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: