Päällystakki ++

Kun ulko- ja sisälämpötilojen erotus lähentelee viittäkymmentä astetta, se asettaa pukeutumiselle tiettyjä haasteita. Helpoin tapa välttää hypotermia on lisätä erilaisia välikerroksia, sukkahousuja, villahousuja, polviin asti ulottuvia villasukkia ja ylipäänsä kaikkia niitä asioita, joiden takia lampaat ovat olemassa. Tämä kuitenkin hidastaa logistiikkaa, vaatii yleensä myös suljetun tilan siveelliseen vaatteiden vaihtamiseen sekä tilavan laatikon kaikkien ylimääräisten vaatteiden säilyttämiseksi. Tällaista mahdollisuutta on harvoin esimerkiksi teattereiden narikoissa. Vaihtoehtona on jättää välikerrokset päälle, kuten kaupoissa usein joutuu tekemään, ja hikoilla kuin pieni porsas humalan jälkeen.

Tarvittaisiin vaate, jonka voisi tyylikkäästi ja nopeasti lisätä normaalin vaatetuksen päälle, joka lämmittäisi, muttei hiostaisi ja joka menisi pieneen tilaan.

Pilkkihaalarit tuskin tulevat kaupunkikäyttöön, mutta viitta olisi hieno. Sellainen kevyt, nilkkapituinen viitta, jonka sisäpinta olisi valmistettu avaruushuovasta.

Mutta nyt seuraa varsinainen ongelma: Miten viitta voidaan brändätä normaaliksi kaupunkiasusteeksi ilman että sitä käyttäessä on vaarassa joutua ensimmäisen larpparirankkurin haaviin?

Asukokonaisuutta voisi täydentää myös villavuoratulla irtonenällä.

Advertisements

1 Response to “Päällystakki ++”


  1. 1 Turo January 12, 2010 at 11:41 am

    Kevyet untuvatakit, ns. taukotakit, pakkautuvat pienehköön tilaan. Helppo vetää vaatteiden päälle. Toimii ainakin lasku- ja talvivaellusreissuilla, miksei myös kapungissa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: