Talvielämyksiä

Lappi on talvisin taianomainen paikka. On revontulia. On lentämisentunne, kun hiihtää myötuulessa järvenjäällä. Toisaalta turistien aika on kortilla ja elämysnälkä kurniva.

Jotkut matkailuyrittäjät järjestävät nykyään revontulia takuulla – jos luontoäiti ei järjestä taivaalle pohjoisia valoilmiöitä oikeana iltana, järjettömän tehokkaat halogeenivalot hoitavat homman. Elämys voi olla aito, vaikkeivat revontulet olekaan.

Samalla logiikalla joidenkin järvien rannoille voitaisiin myös asettaa tuulipuhaltimet. Näin myötätuulessa voisi hiihtää sinne ja takaisin. Riittävän tehokkaiden tuulikoneiden avulla jokien jäillä voisi ehkä myös lumilautailla. Sillä tavalla Suomessakin päästäisiin laskemaan pitkiä puuteririnteitä.

Advertisements

1 Response to “Talvielämyksiä”


  1. 1 Gnito January 7, 2010 at 10:05 am

    Lappi on talvisin taianomainen, mutta kesällä se on suorastaan maaginen! Aurinko paistaa läpi yön ja usva nousee silti kurujen pohjalle (ja pelloille ja järville jne.) Luonto hiljenee kerran vuorokaudessa, vaikka mitään ulkoista syytä ei tunnu olevan.
    Yksittäinen vampyyrien alalaji sen sijaan ei hellitä. Onneksi on sitäkin varten keksitty laite: hyttysimuri! http://www.mosquitomagnet.fi/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: