Löpinäsuodatin

Luin pohjoisamerikkalaisen taloutta käsittelevän kirjan. Oma vika, voitte sanoa. Ehkä osittain niin olikin, mutta minua todella kiinnosti, mitä kirjoittajalla oli sanottavanaan. Sen sijaan en ollut kinnostunut siitä, pitääkö kirjoittaja enemmän banaaneista vai omenoista, siitä, miten erottaa lineraarisen yhtälön epälineaarista ilman matematiikkaa tai että pareto-tehokkuus on nimetty miehen mukaan, joka oli eksentrinen ja eli angorakissojen kanssa. Olen myös sitä mieltä, että talouden ammattilaisille tai opiskelijoille suunnatussa kirjassa ei tarvitsisi kertoa, kuka on Adam Smith tai minkä näköinen on toisen asteen yhtälö.

Tentteihin tällaiset kirjat luetaan edestä ja takaa, sisällysluettelosta ja lukujen yhteenvetokappaleesta, mutta silloin voi lukukokemuksesta mennä paljon hukkaan. Jos taas yrittää väkisin lukea ”ihan oikeasti”, kirja jää yleensä kesken viimeistään siinä vaiheessa, kun kolmannen kerran kerrotaan, mitä eroa on mikrofonilla ja termostaatilla.

Haluaisin kirjoihin löpinäsuodattimen. Sellaisen, joka toimisi kuin tehokas, mutta sivistynyt kustannustoimittaja maailmanlaajuisen paperipulan aikana. Suodattimeen voisi asentaa erilaisia filttereitä. Esimerkiksi yksi poistaisi vain toiston, toinen angorakissat ja neljäs ilmeisesti kevennykseksi tarkoitetut kuluneet vitsit.

Advertisements

0 Responses to “Löpinäsuodatin”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: