Parempaa jonotusta

Jo aiemmin on oivaltavasti kirjoitettu bussityön tarpeellisuudesta.

Koska elämme palvelu(maksu)yhteiskunnassa, toistaiseksi määrällistämätön mutta luultavasti varsin huomattava määrä aikaa kuluu päivittäin kivettyneenä tyhjyyteen tuijotellen myös pankeissa, vakuutusyhtiöissä, terveyskeskuksien päivystyksissä ja muissa vuoronumeroilla varustetuissa jonotuskeskuksissa. Jos jonotusta ilmiönä ei jostain syystä voida tai haluta poistaa, siitä voitaisiin tehdä parempi kokemus.

Olisi hienoa, jos jonoissa kuluva aika voitaisiin käyttää hyödyllisesti, hauskasti tai muulla tavoin mielekkäästi. Askel johonkin suuntaan olisi esimerkiksi se, että jonottaessaan voisi tehdä bussityön hengessä yksinkertaisia pikkuhommia, joilla voisi välttyä jonotuksen kestosta sekä tehdyn työn määrästä riippuvasta osasta palvelumaksua. Vaihtoehtoisesti kertyneet roposet saisi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Lisäksi olisi kohtuullista, jos vuoronumeroihin liitettäisiin arvonta. Silloin tällöin joku voittaisi lakritsapiipun, kahvipaketin tai laatikollisen vihreitä kuulia. Ei siitä vielä bingoa tulisi, mutta viihtyvyys paranisi.

Advertisements

1 Response to “Parempaa jonotusta”


  1. 1 Saara December 7, 2009 at 11:32 am

    Odotussalit ovat usein isoja huoneita. Vähällä vaivalla lattialle voisi piirtää hyppyruudukon, jossa pelkän odottelun sijaan voisi hyppiä niin kuin ennen välitunneilla. Kunto ja koordinaatio parantuisi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: