Fuskukimble

Kimble on hauska peli, jota voi pelata myös niiden kanssa, jotka eivät osaa shakin sääntöjä. Klassikkopelin heikkous on kuitenkin strategisten elementtien vähäisyys. Muokkaamalla sääntöjä hieman Vale-korttipelistä inspiraatiota hakien peliin saadaan uutta jännitettä.

1. Noppaa heitetään salassa. Pelaaja ilmoittaa saamansa silmäluvun. Huijata saa.

2. Jos pelaaja huijaa ja huijaus onnistuu, hän saa edetä ilmoittamansa silmäluvun verran. Jos huijaus ei onnistu, pelaajan on liikuttava saamansa silmäluvun verran taaksepäin (tai kotipesään, mikäli on yritetty huijata uusi pelinappula liikenteeseen). Näin ollen huijaus on motivoitua mutta riski.

3. Jos toinen pelaaja epäilee pelivuorossa olevan kilpakumppanin huijaavan, hän saa vaatia saadun silmäluvun tarkistamista. Jos huijausepäily on aiheellinen, epäilijä saa liikkua ilmoitetun silmäluvun verran eteenpäin. Mikäli huijaus oli yritys saada uusi pelinappula liikenteeseen, epäilyn narauttanut saa valita ottaako uuden nappulan  käyttöön vai liikuttaako jotain jo liikkellä olevaa pelinappulaa kuusi askelmaa. Jos epäily on aiheeton, epäilijän on liikuttava pelivuorossa olevan pelaajan saaman silmäluvun verran taaksepäin. Jos hän epäilee uuden nappulan liikekannallepanoa aiheetta, hänen on palautettava yksi nappuloistaan kotipesään. Näin ollen narauttaminen on motivoitua, mutta riski.

4. Epäillä voivat vain ne pelaajat, joilla on vähintään yksi oma pelinappula liikenteessä. Koska yksi Kimblen suurimmista ongelmista on, että niillä, joilla ei ole yhtään pelinappulaa kierroksella, on luvattoman tylsää ja turhauttavaa, peliin lisätään kermavaahtoa, jota kotipesään jumiutuneet pelaajat saavat syödä nopan heiton jälkeen lohdutukseksi. Näin ollen kotipesään jumiutunut pääsee valitsemaan huijausyrityksen ja kermavaahdon välillä.

Advertisements

0 Responses to “Fuskukimble”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: