Lounaskeskustelu

Lounasaikaan yliopistojen ruokaloissa tapaa uskomattomia ihmisiä, älykkäitä, mukavia ja hauskoja, joilla olisi ratkaisu juuri siihen ongelmaan, jota olen miettinyt. Ehkä. En vain tiedä sitä. Ruokalakulttuuriin kuuluu, ettei samaan pöytään istuvaa toista yksinäistä ruokailijaa saa katsoa edes silmiin, koska se olisi tungettelua. Ja puhuminen, hyvänen aika, vieraan ihminen kanssa keskustelun aloittaa vain juoppa tai muuten hullu.

Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Ruokaloiden pöydistä osa voisi olla varattu yksin saapuneille lounastajille ja pöydissä voisi olla jokin mekanismi, joka kehottaisi aloittamaan keskustelun toisten kanssa. Vaarana tietenkin on, että pöydät alkaisivat muistuttaa ruokalaolosuhteisiin sovellettua pikatreffipalvelua tai leimaisivat pöydässä istuviin “minulla ei ole kavereita” leiman.

Voisi olla hyvä, jos keskustelun aloittaminen voisi ainakin ulospäin näyttää hyödylliseltä. Esimerkiksi, ravintola voisi tarjota kampanjanomaisesti ilmaisen lounaskahvin, jos pöydässä istuvat olisivat yhdessä ratkaiseet jonkin tehtävän tai vastanneet toisiaan haastatelleen joihinkin kysymyksiin (Mitä operaatioita hampaillesi on tehty? Oletko koskaan käynyt Sambiassa?).

1 Response to “Lounaskeskustelu”


  1. 1 Airi November 14, 2009 at 9:23 am

    Ehkä unicafe voisi tilata konsulttipalveluja ratkaisemaan asian: http://www.ylioppilaslehti.fi/2009/11/13/arjen-nyrjayttaja/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Lisenssi

Creative Commons License

%d bloggers like this: