Kaamosystävällinen metro

Kun länsimetro tulee, matka metroradan päästä päähän kestää yhtä pitkään kuin junamatka Lahteen. Talvella työntekijät ovat väsyneitä, ja metrossa on kolkkoa ja näkymät mustaa. Metro on nykyisellään kylmä ja tylsä: matkustaminen ei nosta mielialaa.

Siispä on kehitettävä kaamosystävällinen metro. Johtoajatuksina  tässä metrossa ovat kaamosajan elämää helpottavat ominaisuudet, kodinomaisuus ja lämmin tunnelma sekä piristäminen ja osallistaminen.

Metrossa valon määrä kasvaa mitä lähemmäs metron etuosaa menee. Etuosassa on kirkasvalolamput, toisessa päässä unihämärää ja keskellä jotain siltä väliltä. Penkit ovat pehmeät, lämmitys on säädettävissä ja puhaltimet kuivaavat loskanriippeet.

Värimaailma kaamosystävällisessä metrossa on koivua: se on virkeää, vaaleaa ja antaa toivoa keväästä. Metro on sisustettu olohuonemaisesti: sisustettu fiilis ja roikkuvat kattolamput tuovat pehmeyden ja lämmön vaikutelmia mieleen.

Metrossa on pyöreät istuinryhmät, joiden ulkoreunalta voi katsella omassa rauhassa ulos, ja toisella puolella voi istua porukalla ringissä. Penkkiryhmän keskellä on virkistyspöytä: pöytään on upotettu peli, musiikkisoitin tai kirkasvalolamppu. TäJoka tapauksessa se on ryhmässä istujille yhteinen aktiviteetti.

0 Responses to “Kaamosystävällinen metro”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: