Henkilöpankkikortti

Moni kassatyöntekijä ei joko viitsi kysellä nuorilta asiakkailta henkilökorttia, jolloin tupakat ja viinakset päätyvät alaikäisten käsiin, tai sitten kysyy korttia selvästi alaikärajat ylittäneiltä, mikä on omiaan herättämään ärtymystä. Myös yli viidenkympin ostoksia tehdessä on rasittavaa, kun joutuu kaivamaan erikseen ajokortin esiin. Ylipäänsä korttien suuri määrä lompakossa turhauttaa.

Ratkaisu? Kuva ja henkilötunnus pankkikorttiin! Niille on siinä hyvin tilaa. Näin tiedot voidaan tarkistaa vaivihkaa, ja kassajonot nopeutuvat (joskin käteisellä maksavien teinien henkkarit joudutaan edelleen tarkastamaan erikseen).

Myös varkaiden varalta kuvan laittaminen pankkikorttiin olisi hyvä lisä. Kynnys mennä ostelemaan tavaroita vaikkapa eri sukupuolta olevan tai muuten vain aivan erinäköisen ihmisen kortilla olisi varmasti suuri. Kuvantunnistustekniikoiden kehittyessä pankkiautomaattien yhteyteen asennetut web-kamerat voisivat myös tarkkailla, minkänäköinen henkilö rahoja nostaa, joskin moisessa skenaariossa on ehkä jo hieman orwellilainen vivahde.

Sähköisestä henkilökortista on puhuttu pitkään, ja esimerkiksi Malesiassa henkilökortti ja pankkikortti toimivat samalla kortilla jo vuonna 2003. Moinen hanke vaatii kuitenkin merkittäviä teknologiahankintoja. Pankkikortin muuttaminen kuvalliseksi puolestaan onnistuu helposti, eikä uuden tekniikan hankkiminen ole tarpeen.

Advertisements

3 Responses to “Henkilöpankkikortti”


 1. 1 musail November 10, 2009 at 2:32 pm

  Aamen. Kaikenkaikkiaan kortin pitäisi olla geneerisempi, esim. kortti jolle saa ladata vaikka sata “korttia”, ts. luottokortit, pankkikortin, kirjastokortin, opiskelijakortin, kuntosalikortin, bonuskortit jne.

  Ärsyttää todella että pitää olla kolme senttiä muovia aina mukana.
  Sen sijaan pankit on just luonu debit/credit kortit, jotka ei edes toimi joka paikassa…

  Mutta ajatelkaa jos tää häviäis.

 2. 2 jalmr November 11, 2009 at 1:18 am

  Vielä kun sais tilinumeron mukaansa kun vaihtaa pankista toiseen.


 1. 1 Kulutusjuhla Trackback on November 9, 2009 at 3:43 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: