Joukkue-Pahista

Avistan digitaalinen uuden vuosituhannen versio Pahista on jo itsessään täyttä timanttia. Twistiä voidaan lisätä siirtymällä perinteisestä yksinpelistä joukkueittaiseen kamppailuun. Joukkue-Pahista on (1) hauskaa ja (2) sekä retoriikan että symbolien tasolla opettavaista.

Joukkueessa pelattaessa esitetyt ideat ja niitä koskevat keskustelut saavat lisäpontta siitä, että jokaisella pelaajalla on insentiivi kannattaa joukkuekaverin joskus täysin päätöntäkin ehdotusta ja keksiä argumentteja sen puolesta – tiimi tarvitsee jokaisen pisteen, jonka se voi saada. Toisaalta, koska Pahistaa pelataan herrasmiessäännöillä ilman erillistä tuomaria, vastustavien tiimien vakuuttavimmille vastauksille osoitetaan spontaanisti suosiota.

Joukkue-Pahistaa voidaan käyttää (ja on käytetty!) nostattamaan ryhmähenkeä (yhteiset voitot ja tappiot!) sekä antamaan yleishyödyllinen oivallus pelin yhteisistä tavoitteista yli ryhmärajojen (absoluuttisen oivaltavat vastaukset, hauskuus!). Lisäksi Joukkue-Pahista iskostaa pelaajien mieleen ideoinnissa oleellista “Joo, ja…” -ajattelua: kaverin ajatusta ei koskaan kannata dumata, sillä yhdessä kehitellen ja väitellen lähtökohtaisen järjettömälläkin huudahduksella voi voittaa.

Advertisements

0 Responses to “Joukkue-Pahista”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: