Ilmatykkiturnaus

Ilmatykkiturnaus on joukkuekilpailu, josta ei puutuu strategista juonittelua eikä taktikoinnin mahdollisuuksia. Täysosumien ja hutien karttuessa tasan ei käy nallekarkit, kun tästä pelistä on kyse. Näin se menee:

Pelin tavoite: Voitto! Rakentaa korkea, vastustajien hyökkäykset kestävä paperimukilinna sekä kaataa vastustajien linnat mahdollisimman kokonaisvaltaisesti.

Tarvitaan: Ilmatykki, 30 x n pahvimukia & n pöytää (missä n osallistuvien joukkueiden määrä, peli toimii parhaiten 2-4 joukkueella), mittanauha, kamera pelitilanteiden dokumentoimiseksi sekä nallekarkkeja ja salmiakkia palkinnoksi. Peli toimii parhaiten suurehkossa avoimessa sisätilassa.

Ilmatykki

Pelin kulku: Peli etenee kahdessa vaiheessa: rakennus ja tykitys.  Rakennusvaiheessa kukin joukkue rakentaa 30 pahvimukista linnan pöydälleen kahdessa minuutissa. Ensimmäisen minuutin aikana mukeihin ei saa koskea. Valmiissa linnassa jokaisen mukin tulee koskea ainakin yhteen muuhun mukiin. Mukeja saa rikkoa, mutta lopussa pisteitä saa vain ehjistä mukeista. Mukeja ei saa pinota sisäkkäin.

Pahvimukilinna

Linnojen huippukorkeuksien kirjaamisen jälkeen siirrytään tykitysvaiheeseen. Joukkueet ampuvat vuorotellen laukauksia ilmatykillä merkityiltä paikoilta kohti vastustajien linnoja. Tykillä ammutaan neljä kierrosta. Tykityssuoritteita ei saa häiritä millään tavalla, esimerkiksi ilmavirran tielle asettuminen on ankarasti kielletty.

Tähtäys

Tykitys

Lopuksi lasketaan, kuinka monta mukia kunkin joukkueen pöydällä on pystyssä.

Pistelaskenta: Linnan huippukorkeus ehjänä (cm) x linnassa pystyssä olevien mukien määrä pelin päättyessä. Eniten pisteitä saanut pelaaja/joukkue voittaa. Pisteet muutetaan salaisella muunnoskertoimella palkintonallekarkeiksi ja -salmiakiksi.

Advertisements

1 Response to “Ilmatykkiturnaus”


  1. 1 Pekka November 9, 2009 at 6:20 am

    Voih, ja tän mä sit menin missaamaan :F


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: