Tornitalo

Haluaisin asua tornissa. En sellaisessa norsunluisessa, vaan sellaisessa niin kuin AIV-rehu. Tiilistä tai harkoista rakennettu, pyöreän pohjan halkaisiljaltaan noin 5 metriä oleva torni olisi helppo ja nopea rakentaa ja paksut kiviseinät pitäisivät lämmön tasaisena. Tornin pohjalla olisi keittiö ja eteinen, oleskelutilat ja nukkumaparvi olisi ripustettu vaijereilla kattoon keskelle siten, että tila olisi auki kattoon saakka. Seiniä kiertäisi kirjahyllyt, jotka liikkuisivat osittain kiskoilla siten, että niitä voisi pyörittää.

Jos tornin rakenteet kestävät (en näe syytä, miksi eivät kestäisi) asuntotornimoduuleja voisi kasata päällekäin. Pääkaupunkiseutua vaivaava asuntoneliöpula helpottaisi, kun asuntoja rakennettaisiin enemmän vertikaalisesti kuin horisontaalisesti. Lisäksi lämmityksen aiheuttamat kustannukset vähenisivät, koska tornissa asuminen olisi niin päheää, että ihmiset muuttavat mieluummin pienempään torniin kuin suureen ja laajaan omakotitaloon.

Advertisements

2 Responses to “Tornitalo”


  1. 1 johannes October 23, 2009 at 8:14 am

    tahdon!

    maaseudulta voisi tuoda vanhoja viljasiiloja kaupunkiin torniasunnoiksi. kuolevien asuinalueiden kerrostalojen välilattioita voisi purkaa. käyttämättömiä majakoita voisi siirtää helsingin rannoille.

  2. 2 Janne P October 23, 2009 at 7:47 pm

    Hernesaaren viljasiilot huudettu! Pari ikkunaa ja ranskalaiset parvekkeet vaan niin siinä on innovatiiviset (ja järkyttävän isot) loft-asunnot valmiina.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: