Tuplabuukkauksenestin

Doodle on kätevä kaikille sopivan ajankohdan sumplimiseen – paitsi ettei ole niin kätevä kuin voisi olla, koska systeemi ei nykyisellään huomioi samanaikaisesti käynnissä olevien doodlausten ristiriitoja.

Käyttäjän doodlaukset pitäisi saada toisistaan tietoisiksi niin, että kun ajankohta lukitetaan yhtäällä, tämä huomioidaan muissa käynnissä olevissa doolauksissa. Näin ei syntyisi enää niitä hetkiä, kun joku joutuu sanomaan, että “kyllä tuo aika oli hyvä silloin kun täytin doodlen, muttei se enää ole…“.

Yllä oleva malli olettaa yhtäaikaiset doodlaukset samanarvoisiksi, joten henkilön aika buukataan first-decided-will-be-served -periaatteella – jos ja kun käyttäjä ei halua noudattaa tätä logiikkaa, tarvitaan monimutkaisempi vapaus/varaus-algoritmi.

Tuplabuukkauksenestin pitäisi kytkeä myös sähköiseen kalenteriin, koska kaikista menoista ei päätetä Doodlessa. Kuitenkin, tuplabuukkauksenestimen tulee ainoastaan estää päällekkäisyydet – se ei saa supertehokkaasti tarjota käyttöön kaikkia kalenterissa vapaana olevia aikoja, koska kaikista menoista ei (toivottavasti) päätetä myöskään kalenterissa.

Advertisements

2 Responses to “Tuplabuukkauksenestin”


  1. 1 Airi October 5, 2009 at 3:56 pm

    Nokitan tarjousta pykälän: voisiko systeemi samantien myös doodlauspyynnön saapuessa tsekata tarjottuihin ajankohtiin liittyvät tiedot ja esittää tarjouksen siitä, mitä minkäkin ajankohdan osalta pitäisi vastata? Tylsäähän se on manuaalisesti perata sopivia aikoja, jos kone voisi tehdä sen puolestani. Tässäkin on kuitenkin tärkeää, että kone tekee tarjouksen muttei hoida varsinaista vastaamista. Minulla on kalenterin ulkopuolista lisätietoa, jota haluan käyttää päätöksenteossa jatkossakin 🙂

  2. 2 Laura October 6, 2009 at 12:51 pm

    Tuohon voisi sitten kätevästi lisätä sen “älä täytä aikatauluasi” -ominaisuuden esim. siten, että systeemi ilmoittaisi päivän täydeksi viimeistän silloin, kun ohjelmaa on yhteensä 10 tuntia.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: