Ruskarätti

Lehtipuiden lehdet vaihtavat väriä, kun niiden “käyttöikä” on kulunut loppuun. Sitä kutsutaan ruskaksi.

Keittiörättien kanssa unohtuu välillä huomaamatta ja huomioimatta se kriittinen piste, kun rätti on käyttöikänsä päässä. Vääjäämättä koittaa kuitenkin aina aika, jollon rätti on jo niin kulunut ja pinttyneen likainen, etteivät pöydät sillä pyyhkimisestä enää kummemmin puhdistu.

Turhan ja tuloksettoman pyyhkimisen estämiseksi rätin pitäisi vaihtaa väriä (näkyvästi, ei vain tummumalla…), kun se likaantuu ja palautua pesemällä ennalleen – mikäli lika irtoaa. Tällainen rätti olisi helppo vaihtaa uuteen oikea-aikaisesti. Karvalakkiratkaisuna toimii rätti, josta pesun yhteydessä liukenee pikkuhiljaa väriä ja joka siten ajan myötä paljastaa pohjavärinsä.

Ruskarätit keittiöihin!

2 Responses to “Ruskarätti”


  1. 1 Saara September 15, 2009 at 4:18 am

    Halvemmissa räteissä tämä ominaisuus on ns. sisäänrakennettu. Rätit yksinkertaisesti hajoavat palasiksi niiden käyttöiän lähestyessä loppuaan. Ruska olisi toki hienompaa. Keväisen rätin voisi tehdä laittamalla siemeniä rätin kuitujen sisälle. Rättiä käytettäessä ne lisäisivät mekaanista puhdistusvaikutusta ja käyttöiän lopulla, kuitujen hapertuessa tarpeeksi, rätti alkaisi kasvaa basilikaa.

  2. 2 Hanna September 15, 2009 at 4:37 pm

    Bambu-kestorätit voi tosin pestä niin usein, kun oma bakteerikammoyhtälö kehoittaa. Löytyy ainakin Ruohonjuuresta.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Lisenssi

Creative Commons License

%d bloggers like this: