Palikkaratkaisu

Palikat ovat kivoja ja kuutio ehkä kaunein yksinkertainen kolmiulotteinen pistejoukko. Kuutioita voi pinota pitkin ja poikin, niitä on helppo muuttaa, ne on helppo rakentaa, niistä saadaan kestäviä ja kevyitä rakennelmia ja pintamateriaalista riippuen ne voivat näyttää vaikka miltä. Lisäksi meistä suurin osa asuu ainakin osan opiskeluajastaan suuressa kuutiossa.

Haluaisin modulaaristen huonekalukuutioiden sarjan, josta voisi koota koko tarvittavan sisustuksen. Peruskuutio olisi särmältään puolimetriä, pienempi versio 50 x 50 x 25 cm ja suurkuutio metrin kanttiinsa. Kuutioiden yksi sivu voisi olla joko auki tai avattavissa.  Jotta aukinaisuus- ja avattavuusominaisuudet olisivat jokaisessa kuutiossa, tarvittaisiin huomaamaton tai kaunis saranamekanismi, johon tahkon voisi kiinnittää helposti, mutta joka ei häiritsisi, vaikkei sitä olisikaan.

Näistä kuutioista voisi rakentaa ainakin pöydän laatikoineen, peruskuutiota voi käyttää tuolina sellaisenaan. Vierekkäin asetetusta kahdeksasta peruskuutiosta ja patjasta saisi sängyn. Kirjahyllyt ja vaatekaapit ovat myös triviaaleja.

Advertisements

3 Responses to “Palikkaratkaisu”


  1. 1 Airi September 14, 2009 at 2:16 pm

    Tykkään. Tämän voisi vielä yhdistää siihen takavuosien visioon, että huonekalut pitäisi voida palauttaa *tappiota tekemättä* kauppaan muuton yhteydessä ja hakea uudet lähikaupasta minne ikinä muuttakaan. Jotkut naapurithan tätä vähän kokeilivat rakentamalla kaljakoreista kirjahyllyjä, mutta palikkaratkaisu olisi selvästi sekä esteettisempi että toimivampi.

  2. 2 Laura September 14, 2009 at 6:46 pm

    Olisi hienoa, jos kyseiset kuutiot tehtäisiin kokopuusta. Olisivathan ne painavia, mutta ne kestäisivät kunnostusta eivätkä hajoaisi. Lastulevy ei oikein kestä ja menee helposti rumaksi.

  3. 3 Saara September 15, 2009 at 4:09 am

    Kestävyyttä ajatellen voisi aloittaa sisustamisen esimerkiksi tällaisista laatikoista, jotka kestävänevät kolmen maailmansodan lisäksi kotimaan kiertueet. Tosin sisustusratkaisu saattaisi vaatia myös asunnonomistajalta tyylinmuutosta. Sen voi aloittaa esimerkiksi tekemällä kampauksia nippusiteillä ja nyppimällä kulmakarvat markkinoiden suurimman linkkuveitsimonitoimihärpäkkeen pihdeillä.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: