Pyöräilykypärä-pyöränlukko

Kaksi merkittävää polkupyöräilyyn liittyvää ongelmaa Suomessa ovat pyöräilykypärän käyttö ja pyörän lukitseminen. Nämä kaksi esinettä – kypärä ja lukko – riittävät itse asiassa pyörän kanssa jo aika pitkälle: pyöräily on turvallista, ja pyörä säilyy turvassa. Pyöräilykypärää soisi mahdollisimman monen käyttävän yhtä lailla kuin autossa turvavyötä.

Minulla on ollut tapana kiinnittää kypärä lukkoon pyörää pysäköidessäni: kypärää en tarvitse muuten kuin pyöräillessä. Mutta pyöräillessäni en tarvitse lukkoa.

Mitä jos kypärä ja lukko olisivat sama esine? Lukolle ei tarvitsisi erityistä paikkaa pyörässä, ja kypärä olisi varmasti aina mukana (ja kun se on kerran mukana, niin silloinhan se vasta typerää onkin olla käyttämättä sitä).

On selvää, että ajatuksessa on ongelmia: kypärän pitää olla kevyt, lukon kestävä. Kypärän on murruttava törmäyksessä, lukon pitäisi kestää riuhtomiset. Toisaalta kypäränmuotoinen hiilikuituinen lukko olisi aika paksu ja varmaan kestäväkin, mikäli kiinnityssysteemi saataisiin luotettavaksi.

Advertisements

3 Responses to “Pyöräilykypärä-pyöränlukko”


  1. 1 Airi September 6, 2009 at 8:04 pm

    Nerokasta. Voisiko tähän vielä jotenkin yhdistää pumpun, joka lukeutuu myös listaan tavaroista, joita on ärsyttävää kantaa mutta tarpeellista pitää pyöräillessä mukana? Siis siten, että pumppukin jäisi parkkeerauksen ajaksi pyörään (ja telineeseen) kiinni.

  2. 2 Laura September 14, 2009 at 6:47 pm

    Eikö Helkamalla ollut takavuosina joku pumppu kiinni pyörässä -ratkaisu?

  3. 3 Kobra September 29, 2009 at 12:49 pm

    Oma ehdotus on että integroi vaijerin tuohon kypärän hihnaan, ja tekee pikalukko/numerolukko systeemin leuan alle. kypärällä voisi samalla suojata satulan sateelta ja lukita esim korjauspaketin ja pumpun runkoon kiinni. pitää pyöritellä eteenpäin!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: