Kannettava äänieristys

Internetissä on kauppa, josta saa hassuja soittimia. Loput voi arvat. Eikä naapurit tykkää, kun keskimääräisestä puhaltimesta lähtee ääntä kuin kissasta ja sirkkelistä yhteensä.

Mikä olisi paras tapa estää akustisen soittimen äänen kantautuminen naapuriin? Kuinka mahdollista olisi tehdä suihkukopin kaltaisia, kevyitä ja helposti liikuteltavia, kokoontaitettavia koppeja, jotka mahtuisivat soluasuntoon, mutta jotka pitäisivät mölyt sisällään?

2 Responses to “Kannettava äänieristys”


  1. 1 johannes September 4, 2009 at 8:29 am

    Nykyäänhän on sellaisia vastaäänikuulokkeita.

    Samalla tavalla voitaisiin tehdä (ja ehkä jopa tehdään) vastaäänitiloja. Tällainen tila pitäisi tehdä naapuriin.

    Toinen vaihtoehto on rakettireput: rakettirepuilla soittajat voivat lennellä kaupungin kattojen yllä soittimiensa kanssa ja jammailla rauhassa siten, että soitto kyllä kuuluu etäisesti kadulle muttei asuntoihin.

  2. 2 Saara September 7, 2009 at 6:56 am

    Loistavaa. Ja jos soittaja sattuu olemaan improvisaatiorajoitteinen, voisi kehittää vielä ohjausjärjestelmän, joka pitäisi nuottitelineen ja soittajan raketin jatkuvasti sopivalla etäisyydellä toisistaa. Raketin korkeutta voisi ohjailla äänenkorkeudella ja nopeutta luonnollisesti tempolla. Harjoittelumotivaatiota lisäisi myös, jos raketit lakkaisivat toimimasta riittävän monesta väärästä äänestä.


Leave a comment




Lisenssi

Creative Commons License