Outojen mittayksikköjen keittokirja

Kokkaaminen on hauskaa, mutta reseptin seuraaminen tuo toimintaan turhan teknisen tunnelman. Kuitenkin, jos ei satu olemaan mestarikokki, pelkän tuntuman varassa toimiminen ei välttämättä johda parhaisiin lopputuloksiin.

Välitysratkaisuna toimii keittokirja, jossa osa ainesosista on merkitty resepteihin outoina mittayksikköinä. (Kaksi senttimetriä inkivääriä voi mittaustavasta riippuen tarkoittaa kovin erilaista määrää.) Tämä tuo lopputuloksiin sopivasti satunnaisvaihtelua.

Lisäksi tällainen keittokirja toimii positiivisena pakotteena luovaan ajatteluun myös niille keittiötoimijoille, jotka muuten noudattaisivat orjallisesti reseptiä eivätkä osaisi ominpäin kaivata sattuman suloista lisämakua.

1 Response to “Outojen mittayksikköjen keittokirja”


  1. 1 Saara August 24, 2009 at 12:29 pm

    Lisäksi käyttöön voisi ottaa ainakin syli, jalka ja kortteli. Mitat olisi niin sanotusti “käden ulottuvilla”. Luvattoman vähän käytettyjä yksiköitä ovat myös SI-järjestelmän halveksumat kvintiili, kippunta, krupula, jumpru ja lästi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Lisenssi

Creative Commons License

%d bloggers like this: