Eräpäivämuistutin

Lukeminen kannattaa aina; kirjastot ovat parasta ikinä.

Välillä saalista tulee kuitenkin rohmuttua yltiöpäisesti. Silloin kaikkea ei ehdi lukea ajallaan. Eräpäivät tulevat yllättäen ja sakot rapsuvat –  varsinkin silloin, kun kirjaston sähköpostimuistutusjärjestelmä on epäkunnossa. Myöhästymismaksut hävettävät ja harmittavat.

Pieneen polttokennoon perustuva älypakkaustekniikka (HS 18.8.2009 D1, juttu netissä vain maksullisessa digilehdessä) voisi säästää kansalaisen tältä nöyryytykseltä. Kirjaan liitetty pieni elektroninen osa vilkkuisi tai piippailisi laina-ajan umpeutuessa muistin virkistykseksi. Äänimerkin avulla kodin uumeniin hautautunut lainamateriaali olisi myös entistä helpompi löytää.

Jos äänimerkki olisi sopivan ärsyttävä, se kannustaisi muistamaan eräpäivän sen verran ennakoiden, että lainat tulisi uusittua ajoissa.

Advertisements

3 Responses to “Eräpäivämuistutin”


 1. 1 Airi August 20, 2009 at 6:51 pm

  Ja jos joku vielä lähettää paperisia laskuja, niissä pitäisi olla erääntymisen varalta sama toiminnallisuus.

  Samalle tekniikalle voi triviaalisti keksiä kaikenlaisia vinkeitä sovelluksia. Arvostaisin, jos maitotölkki alkaisi hehkua jääkaapissa päivää ennen kuin on liian myöhäistä.

 2. 2 Saara August 24, 2009 at 12:20 pm

  Toisaalta muistutusmaksujen maksaminen on helppo tapa tukea kirjastotoimintaa, jonka hyödyntäminen on muuten lähes halpaa. Sitä paitsi, useimmista kirjastoista saa laskun maksettuaan kuitin, jossa lukee “kiitoksia käynnistä, tervetuloa uudelleen.” Minulle henkilökohtaisesti tulee tästä hyvä mieli ja tunne siitä, että panostani tarvitaan.

 3. 3 Johannes September 4, 2009 at 10:43 am

  yhä kivempaa ois jos kirjat osaisivat uusia oman lainansa jos huomaisivat että a) lukeminen on kesken ja b) lukeminen etenee


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: