Mielenkiintoisempi matkakaiutin

Korkealuokkaisessa äänentoistossa pyritään toistamaan ääntä mahdollisimman korkealuokkaisesti. Tämä ei ole erityisen yllättävää. Se tarkoittaa, että musiikkia halutaan tekniikan avulla toistaa kerta toisensa jälkeen siten, että se kuulostaisi todellisemmalta kuin todellisuus itse.  Esimerkiksi, kun retkiolosuhteissa musiikki kuulostaa erilaiselta kuin studiossa, puhutaan äänentoiston ongelmista.

Tämä on hieman tylsää. Vaihtelun vuoksi olisi hauskaa pyrkiä mahdollisimman todenmukaisen äänen sijaan mahdollisimman erilaiseen ääneen.

Olisiko mahdollista kehittää matkakaiuttimia, jonka voisi yhdistää aina kaupunkitilasta löytyviin elementteihin, kuten metalliroskiksiin tai porttiholveihin? Sama levy kuulostaisi joskus siltä, kuin kissaa paistettaisiin roskakuilussa ja joskus, kuin tupajumit tukehtuisivat liinavaatevarastossa. Tämä ei olisi välttämättä erityisen nautittavaa, mutta sitäkin mielenkiintoisempaa.

Advertisements

1 Response to “Mielenkiintoisempi matkakaiutin”


  1. 1 johannes August 11, 2009 at 4:42 pm

    musiikkia voisi myös tehdä kuunneltavaksi naurettavan kummallisissa olosuhteissa! tällainen musiikki kuulostaisi väärältä hifilaitteista, mutta ootapa vaan ku sitä tykittää vanhasta messulahja-korvatulppa-FM-radiosta 20 hengelle myrskyluodolla!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: