Avaa, Seesami!

On ilta, tulet kotiin. Kävelet kujaa pitkin omaa rappuasi kohti. Ylität kadun, menet vastapäisen seinän viereen. Otat taskusta lampun ja pellennenän, lamppu päälle, nenä päähän, kaksi nyökkäystä. Menet sisään.

Kaikissa taloyhtiöissä ei ole ovisummeria tai koodilukkoa taikka ne eivät toimi. Vieraat täytyy tulla hakemaan alhaalta tai heille pitää heittää avaimet. Parhaissa bileissä on yli kymmenen “moi oon täällä nyt”-soittoa. Täytyy siis joko taivutella taloyhtiön hallitusta tai tehdä yksipuolinen ratkaisu. Ensimmäinen vaatii vääntöä, jälkimmäinen web-kameran.

Web-kamera viritetään ikkunan alle ja kiinnitetään jonkinlaiseen laitteeseen, joka joko pudottaa avaimet kadulle tai päästää vieraan sisään muilla keinoin. Tunnistusmekanismina toimii värikäs vaate, jolla tehdään sovittu liikesarja kuin taikasauvalla ikään.

Advertisements

1 Response to “Avaa, Seesami!”


  1. 1 Johannes August 2, 2009 at 7:58 am

    “Joojoo tännenyt sieltä, meil on överi meininki tääl hei. Joojoo, siis anteroki tulee tänne just ni et kelaa et kantsiiks tulla hei! … Ai tuut, tosi siistii … Nii kai sulla on pellenenä ja taskulamppu messis? Ai patteri loppu? … No jos mä heitän sulle taskulampun ikkunast?”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: