Jätä jälki

Ihmiset jättävät valtavasti jälkiä bittiavaruuteen. Joskus voisi olla sekä hauskaa että hyödyllistä jättää enemmän fyysisempiäkin jälkiä.

Harmaat lattiat esimerkiksi yliopistorakennuksissa pitäisi korvata lattialla, johon askeleet jättäisivät jäljen. Silloin olisi helppo selvittää, minne kaveri livahti sillä välillä, kun itse jumittui keskusteluun ohikulkijan kanssa. Luennon tai muun tapahtuman tarkka sijainti olisi helppo selvittää seuraamalla massojen jalanjälkiä. Aamukokoukseen saapuessa näkisi tyhjän rakennuksen yön aikana jäljettömäksi “puhdistuneesta” lattiasta, ovatko muut jo saapuneet ja mihin tarkalleen he ovat päättäneet sijoittua.

Jälkisensitiivinen lattia voisi olla esimerkiksi sellainen, että sen väri muuttuisi askeleen iskusta. Askeleen aiheuttaman energian hiipuessa väri palautuisi ennalleen. Toinen ratkaisu olisi imitoida tuoretta lunta. Tämä saattaisi olla hieman vaikeampi toteuttaa, mutta toisaalta pakkaslumisena narskuva lattia on lisäarvoa. Sopiva palautumisviive voisi olla noin viisi minuuttia.

Advertisements

1 Response to “Jätä jälki”


  1. 1 johannes April 1, 2009 at 2:03 pm

    Kyllä, juuri näin!

    lattia voisi värjätä erimuotoiset kengänjäljet eri väreillä, jotta tiettyjen jälkien seuraaminen tulisi helpommaksi. Jäljet voisivat myös hiljalleen haalistua niin, että ihmiset oppisivat arvioimaan milloin kukin jälki on jätetty.

    Usein rakennuksissa on nyt jo tilaa lattian alla (esim. johtojen vetämistä varten) joten näyttötekniikan asentaminen ei tuota ongelmia.

    Baari-iltoina kyseistä tekniikkaa voitaisiin hyödyntää myös entistä tehokkaammassa reviirin merkkaamisessa


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: