Sumentavat silmälasit

Fiilis on kuulemma mahtava, kun saa sopivat silmälasit. En ikinä unohda yläasteen luokkakaverini hehkutusta: nähtyään pyöräillessään aiemmin pientareella vain yhtenäistä nurmikkoa, hän alkoi lasien ansiosta nähdä ruohonkorsien tarkkuudella! Sitä riemua ei voi vieläkään ajatella hymyilemättä.

Joskus ongelma on päinvastainen. Tuntuu kuin olisi Pasianssimysteerion Jokeri – näkee liikaa ja liian syvälle. Kaupungilla uhkaa hukkua informaatiotulvaan. Kaltaisiani varten pitäisi olla tarjolla sumentavia silmälaseja, jotka suodattaisivat katukuvasta pois ylenmääräisiä yksityiskohtia. Monista arkisen urbaaneista tilanteista selviäisi sujuvasti vähemmälläkin datalla.

Hyöty: Ehtisi ajatella kokonaisia ajatuksia, kun elämä ei menisi prosessoidessa detaljeja, joilla ei oikeasti ole mitään väliä.

Advertisements

2 Responses to “Sumentavat silmälasit”


  1. 1 Turo March 11, 2009 at 5:27 pm

    Putkinäkölasit

  2. 2 Emmi March 15, 2009 at 9:08 am

    Teknoburnout… mut joo, oon samaa mieltä. Avokonttoreihin tosta vois tulla hitti kuuloon sovellettuna, vaiks kai toi kyky kehittyy myös luonnostaan sellasessa tilanteessa. Valikoiva tarkkaavaisuus ja cocktail-party effut ei kai liene liian uus juttu… Mut käytetäänhän nytkin sitä, että ilmastointi pitää vähän melua, et jengi pystyy keskittyy avokonttoreissa paremmin.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: