Yhdessä vai erikseen?

Ravintoloissa voi usein melko mutkattomasti tilata yhdessä ja maksaa erikseen.

Junalippujen kanssa pitäisi voida tehdä samoin. Nykyisin on joko ostettava kaikki liput kerralla, jonotettava asiakaspalvelua tai annettava arvan ratkaista. Matkailu olisi parempaa, jos voisi valita vierekkäiset paikat ja maksaa sitten erikseen. Vältyttäisiin turhalta diilailulta, kun rahat menisivät suoraan VR:lle, kulkematta kaverin pankkitilin kautta.

Jos kaikkien lippuja ei ostettaisi kerralla, lippupalveluun pitäisi voida syöttää kaverin paikkanumero ja pyytää paikka lähistöltä. Tämä helpottaisi itseorganisoituvaa ryhmämatkailua. Vältyttäisiin hankalilta neuvotteluilta lipussa merkittyihin istuinpaikkoihinsa neuroottisesti takertuvien matkustajien kanssa.

Advertisements

3 Responses to “Yhdessä vai erikseen?”


  1. 1 Saara February 2, 2009 at 11:41 am

    Liput voisi varata myös eri aikaan, jos ensimmäisen ryhmän varaaja voisi luoda ryhmälle käyttäjätunnuksen ja salasanan ja varata alustavasti tietyn paikkamäärän. Ilmoitettuaan tiedot muille ryhmäläisillä nämä voisivat varata paikat omalla ajallaan samaan klikkiin.

  2. 2 Pekka February 2, 2009 at 12:03 pm

    Tuo toimisi hyvin leffassa. Varauksen tekijän ei tarvitsisi sumplia koko ostosta erinäisine alelippuineen ja opiskelijakortteineen, vaan jokainen voi käydä ostamassa omansa pois. Jonot tietenkin vähän kasvavat.

  3. 3 Pyry February 2, 2009 at 6:51 pm

    Joo tämä on asiaa. Sama pätee myös lennoissa. Tässä muuten yhden suomalaisen startupin ratkaisu samaan ongelmaan. Täytyy myöntää, että en ole ihan vakuuttunut onko ongelma ihan niin suuri, että siinä on pohjaksi liikeidealle. 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: