Ubiikki työmaakulttuuri

Monilla työmaayrityksillä on tilanne, että osa työntekijöistä käy töissä vain työmailla, joten he eivät juurikaan ole yrityksen sisäverkon viestinnän piirissä.

Oletko koskaan miettinyt, minkälainen maailmasta tulee sitten kun kännyköitä ei enää tarvita? Työmaaympäristössä on useita hyödyllisiä laitteita joihin voidaan helposti liittää tarvittavia teknologiakomponentteja. Puhelimet voidaan korvata työkaluilla, joihin on integroitu internet-yhteys ja näyttö.

Esimerkiksi asfaltti-lana, jonka varressa on käänneltävä kosketusnäyttö, voi kehittää lanaajan ja yrityksen, sekä lanaajan ja lanaajan kavereiden välistä kommunikaatiota. Yötöissä suuritehoinen näyttö toimii videotykkinä, joten tauoilla voidaan katsoa Kummelia asfalttirouhijan kyljestä.

Vasara voisi saada sähkön pienelle ledinäytölle joka on kiinni varressa hakkausvoimasta. Tämä motivoisi myös tekemään työtä, sillä viimeisimmät uutiset näkisi vain jos hakkaisi samalla vasaralla.

Maapora voisi ottaa sekä oman että poraan liitetyn television sähkön akusta ja maaperän poralle antamasta impulssista, jota vaimennetaan pietsoin.

Kauhakuormaajan etulasiin heijastettaisiin hologrammikuvioita. Nämä kuviot voisivat olla tietokonepeli, jossa pitää kerätä kauhakuormaajalla suuria mansikoita ja pelastaa prinsessa. Parhaat pisteet maailmanlaajuisesti viikon aikana kerännyt kauhakuormaajakuljettaja pääsisi haastatteluun, jota voisi kuunnella kivivasaran mikrofonista.

Maalitelalla maalattava maali näyttäisi älykkäiden RFID-ohjattujen nanomuovikuoressa olevien pyörivien pienhiukkasten vuoksi maalarille musatelevisiota kunnes kuivuisi. Sen jälkeen musatelevisiota voisi katsella vain jos olisi ostanut kaukosäätimen näköisen RFID-dataheittimen.

Ruuvimeisselistä voisi kuulua hassuja ääniä väännettäessä. Jakoavain tärisisi hieroen kämmenen työssä rasittunutta ääreisverenkiertoa. Poralla voisi tehdä reikiä.

Advertisements

0 Responses to “Ubiikki työmaakulttuuri”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: