Taloyhtiöwiki

Naapureissa on monia huonoja puolia. Hyvä puoli kuitenkin on, että naapurit asuvat lähellä. Jos tarvitsee jakoavainta lainaan tai haluaa lahjoittaa käyttökelpoista tavaraa, naapurit olisivat oivaa kohderyhmää. Eikä naapurisopu noin muutenkaan ole lainkaan huono asia.

Taloyhtiössä voisi olla käyttöä tehokkaalle viestintäkanavalle. Webissä voisi olla taloyhtiökohtainen sähköinen ilmoitustaulu, jossa voisi pitää sauna- ja pyykkivuoroja, ilmoittaa viikonlopun äänekkäistä tupareista ja jakaa parhaat vinkit pesutuvan antiikkisen kuivausrummun kesyttämiseen. (Lisäksi voi käydä debattia lastenrattaiden sijoituspaikasta ja raportoida kerrostalokyttäämisen tuloksia.) Alakerrassa nimilistan vieressä olisi web-osoite ja ehkä salasana.

Mikä olisi paras muoto? Keskustelupalsta? Wiki? Flash-ilmoitustaulu, jossa voi peittää muiden ilmoitukset omalla A3-kokoisella lapullaan mutta jossa on aina liian vähän nastoja?

Advertisements

2 Responses to “Taloyhtiöwiki”


 1. 1 Airi December 28, 2008 at 10:06 am

  “Hyvä naapuri on puoli leipää.”

  Dommalla on kokeiltu jotain tämänkaltaista, mutta ongelma oli aina vähän siinä, millä insentiivillä naapurit motivoidaan osallistumaan.

  Harvoin päivittyvä foorumi, olipa se sitten perinteinen ilmoitustaulu tai kekseliäs sähköinen toteutus, ei jaksa kiinnostaa. Ehkä homma voisi toimia, jos taloyhtiön “uutisia” saisi rss-feedinä? Myös sos. media voisi toimia, esimerkiksi taloyhtiön oma (salainen) Facebook-ryhmä?

 2. 2 Saara December 28, 2008 at 9:15 pm

  Homma ei toimi, ellei asukkailla ole edes hämärää yhteisöllisyyden tunnetta jaetun ulkokaton ansiosta. Joskus sosiaalisiin syötteihin tarttuu ennen kaikkea henkilöt, joihin et välttämättä halua tutustua. HOASin asuntoa ei voi valita, mutta naapurit voi. Avoimessa wikissä se ei välttämättä ole mahdollista.

  Toimiessaan talowiki olisi ehdottoman tarpeellinen. Domman versio wikistä perustui nimeen ja puhelinnumeroon. Kun järjestelmä oli saanut nämä haltuunsa, pakoon juokseminen oli jo turhaa. Mutta voisiko yhteisöllisyys olla yleisessä tapauksessa toiminnan syy vai vasta seuraus?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: