Tunne(lma)lamppu

Miten olisi lamppu, jonka valojen väri muuttuu sen raajojen asennon mukaan? Surullisena käsiään roikottavan lampun valo on sinistä, vihaisena punaista jne.

Tunne(lma)lamppu

Advertisements

6 Responses to “Tunne(lma)lamppu”


 1. 1 Pekka December 15, 2008 at 3:36 pm

  Joo! Se ois vielä hi-techimpi jos se ottais ne tunnelmat We Feel Finesta. Näin näkis aina nopeesti millä tuulella maailma on!

 2. 2 johannes December 16, 2008 at 6:40 am

  Toi ois haluttava ja toteutettava.

  Vois oikeastaan protota…

  Millä tavalla sais helpoiten vaihtuvaa valoa pienestä tilasta? (Tosin missään ei sanota ettei toi lamppu vois olla ihmisen kokoinen)

 3. 3 Pekka December 16, 2008 at 8:19 am

  Siihenhän voi tietty laittaa isonkin valon vaikka taakse. Sitä sit vaan säädettäis liikuttelemalla raajoja.

 4. 4 johannes December 16, 2008 at 12:26 pm

  Mietin tätä vähän, ja luulen että toi valonsiirto kannattais ehkä tehdä valokaapeleilla raajoihin (päästä?). Tällä tavoin tarvittais vain yks erivärinen lamppu per väri.

 5. 5 Saara December 16, 2008 at 9:31 pm

  Hmm. jos lampulla on neljä raajaa ja jokaisessa kaksi niveltä, niin mahdollisia asentoja on aika paljon puhumattakaan asentojen tulkinnoista. Riippuu valonlähteestä, onko teknisesti mahdollista värien vaihtuminen liukumalla, eikä kertanapsauksella ja pitääkö katkaisijan olla yhdessä paikassa.

  Suhteellisen helppo ratkaisu olisi tehdä lampusta kaksivärinen, jolloin käsien vääntäminen yli 90 asteen kulmaan muuttaisi värin. Kunnianhimoisempi vaihtoehto olisi koota lampun valo perusväreistä, jolloin yhden raajan säätäminen vaikuttaisi aina yhteen väriin, jolloin eri sävyjä olisi lähes loputon määrä. Tällä ei kuitenkaan ole enään mitään tekemistä tunnetilojen kanssa.

 6. 6 Pekka December 17, 2008 at 5:38 am

  Liukukytkimen (ja -värien) luulisi olevan ihan mahdollinen toteuttaa. Itsekin ajattelin, että käsien asento olisi ehkä paras indikaattori tunnetilalle.

  Värin säädön voisi siis asettaa olkapäähän niin, että valo olisi sinistä, kun kädet ovat alhaalla, valkoista, kun asento on kuvan esittämä perusasento, keltaista, kun kädet ovat ylhäällä ja punaista vaikka, kun toinen käsi on alhaalla ja toinen 90° kulmassa nyrkkiä heristämässä.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: