Piparkakkutaikinan ongelma

Kuulun siihen ihmisryhmään, joka syö mielummin piparkakkutaikinaa kuin itse pipareita. Taikinaa syödessä tulee kuitenkin helposti huono olo. Tämä johtuu varmasti osittain taikinnassa olevan sokerin ja rasvan määrästä, mutta myös niin sanotuista paistoteknisistä aineksista, kuten ruokasoodasta. Jättämällä soodan pois taikinasta, sitä voisi olla mahdollista syödä enemmän ennen kuin pahoinvointikynnys ylittyy. Soodan poisjättäminen tuskin vaikuttaisi taikinan makuun merkittävästi. Tällaista taikinaa ei siis olisi tarkoittetukaan paistettavaksi.

2 Responses to “Piparkakkutaikinan ongelma”


  1. 1 valkoinenryhma December 8, 2008 at 9:22 am

    Google löytää liudan ruokasoodauskovaisten ihmisten kirjoituksia. Ruokasooda parantaa vatsavaivat, mutta sillä voidaan myös pestä hampaat ja vessa. Ehkä tällaisen ihmeaineen käyttäminen piparkakkutaikinaan on siis todellakin tuhlausta ja soodan potentiaalin väärinkäyttöä.

  2. 2 Saara December 8, 2008 at 9:25 am

    Valkoinen ryhmä kummittelee. Anteeksi. Eräällä kaverillani oli muuten tapana ottaa piparitaikinaa elokuviin evääksi, mutta silloin se piti kuivattaa hiustenkuivaajalla. Tällöin ei kuitenkaan tarvita kohotusaineita.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License

%d bloggers like this: