Haaste: Humalantahdistin

Sykemittariin voi säätää raja-arvot, joiden välille haluaa sykkeen sijoittuvan. Jos syke nousee tai laskee rajojen ulkopuolelle, mittari hälyttää. Vastaava laite eli ns. humalantahdistin olisi kätevä humalan säätelyyn. Idea on vanha, mutta haaste on yhä ratkaisematta.

Samoin kuin sykemittari mahdollistaa erilaiset treenit, myös humalantahdistimessa pitää olla monipuolisuutta. On mitattava koettua humalantasoa, ei pelkästään promilleja. Eri juomatyypeille voisi olla omat moodinsa. Muista humalaan vaikuttavista tekijöistä täytyy huomioida ainakin väsymys, nälkä ja joukko sosiaalisia muuttujia. Rajat voisi säätää itse haluamikseen ja pitää näin humalan mieleisellään tasolla. Laitteen tarkoitus ei siis olisi hävittää juhlakulttuurista hauskoja ylilyöntejä tai toisaalta yllyttää ketään juomaan enemmän kuin haluaa, vaan mahdollistaa humalan optimointi ja poistaa turhanaikaiset selkkaukset.

Humalantahdistimen varsinainen killer feature olisi kuitenkin humalan synkronointi. Maailma muuttuisi mukavammaksi, kun bileissä ei enää tarvitsisi kuunnella ja katsella riiteleviä pariskuntia, joiden humalat eivät sitten millään osu kohdilleen. Kenenkään ei tarvitsisi nihkeillä sitruunana tai hävetä överöityään taas yhdet pikkujoulut. Myötähäpeästä nyt puhumattakaan.

Advertisements

2 Responses to “Haaste: Humalantahdistin”


  1. 1 smatala December 4, 2008 at 12:09 pm

    Mainio idea, mutta sisältää saman ongelman kuin muutkin alkoholisoitumissäätelyjärjestelmät (kuten koti, uskonto ja isänmaa) eli auktoriteetin puutteen. Kuinka uskottava hennosti piippaava laite on enää loppuillasta? Vähintään laitteeseen pitäisi saada sanktiojärjestelmä, esimerkiksi rajojen rikkomisesta karkkipäivän menetys tai kaksi tuntia reipasta diskonttaamista.

  2. 2 Pekka December 4, 2008 at 1:48 pm

    Rajojen rikkomisesta laite voisi antaa alkoholipiikin. Instant-överikännit!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: