Viestivä vedenkeitin

Kahdesta pistorasiasta taistelee keittiössäni kolme sähkölaitetta. Lauantaiaamuna vedenkeitin on tyypillisesti taistelun hävinneenä vailla virtaa.

Asiantilaa ei tietenkään muista tai huomaa, vaan täyttää pannun, painaa nappia ja menee tyytyväisenä tekemään jotain muuta odotellessaan teenautintoja. Ja sitten saakin odottaa pitkään, koska mitään ei tapahdu. Jossain vaiheessa tajuaa, mistä kiikastaa. Teehetken viivästyminen ja aiheutuva ajanhukka ei sinällään ole ongelma. Se on, että aamuflow voi mennä pilalle, kun joutuu tuntemaan itsensä tyhmäksi heti herättyään.

Vedenkeittimen pitäisi viheltää (tai muutoin vaikka vilkkumalla tai värisemällä viestiä), jos sen yrittää käynnistää, kun se ei ole seinässä kiinni.

Advertisements

5 Responses to “Viestivä vedenkeitin”


 1. 1 Pekka November 29, 2008 at 9:31 am

  Yksinkertainen ratkaisu: napin saa painettua pohjaan vain, kun laitteessa kulkee virta. Meillä se taitaa pompata takaisin.

 2. 2 Johannes November 29, 2008 at 11:01 am

  Tai sitten voidaan mennä syvemmälle ongelmaan: miten olisi sellainen sähkötekninen komponentti, joka laitetaan pistorasiaan ja johon voi laittaa kiinni useampia sähkölaitteita!

  Tai sitten voidaan mennä syvemmälle ongelmaan: miksi edes sähköä pitää toimittaa koteihin. Esimerkiksi veden vety- ja happiatomien välisissä sidoksissa on paljon energiaa. Vedenkeitin voisi käyttää osan vedestä fuusioreaktioon, jolla lämmittäisi lopun veden. Vettä tietysti kuluisi enemmän.

 3. 3 Airi November 30, 2008 at 6:25 pm

  Aivan, ehkä Ohlsonin Klasu voisi tosiaan ratkaista tämän ongelman. Vaikka vanhassa pannussa onkin kuvaamani käytettävyyspuute, se on liian rakas, jotta suostuisin luopumaan siitä vielä. Johanneksen ehdottama sähkötekninen komponentti sen sijaan voisi tulla kyseeseen. Tästä seuraa kuitenkin uusi haaste.

 4. 4 Airi December 4, 2008 at 8:55 am

  Julistan vedenkeitinhaasteen (paikallisesti) ratkaistuksi. Kodin sähköteknisiin kipupisteisiin löytyi sopivat komponentit (jotka eivät aiheutakaan jatkohaastetta, huojennus!). Elämänlaatu ja itsetunto kohenee. Kiitos, kun voimautitte mut hoitamaan asian kuntoon!


 1. 1 Viestivämpi vedenkeitin « Paha kollektiivi Trackback on November 13, 2009 at 11:11 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: