Pressu

Tässä olisi pieni design challenge:

Miten laittaa pressu veneen päälle?

Käyttäjäkokemus: tosi vaikeesti isolla työvoimalla, jos vene on vähänkin isompi. Veneiden korkeudestahan on osa veden alla. Lisäksi veneet ovat pukkien tai trailereiden päällä, joten kymmenmetrisen veneen lakipiste voi olla viidessä-kuudessa metrissä. Varttuneemmat merikarhut eivät kykene yksin suojaamaan venettään.

Tavoite: saada vene suojattua tuulelta, sateelta ja lumelta kustannustehokkaasti.

Todellisuus: Kevyet pressut repeävät tuulella. Luultavasti on mahdollista löytää toimiva materiaali, mutta kuinka kallista se on?

Idea: Kaksi pressusta rakennettua puolipalloa, jotka yhdistetään kurkihirren kohdalta suurella vetoketjulla. Puolipallon muotoon pressu nostetaan usealla teleskooppivarrella. Vetoketju ajetaan kiinni moottorilla, jota tuetaan puolipallojen sisältä molemmilta puolilta pitkillä tikuilla. Tällaisia tikku-moottori-laitteita on yksi tai kaksi per veneensäilytyspaikka.

Parempia ideoita?

Advertisements

3 Responses to “Pressu”


  1. 1 Pekka November 22, 2008 at 4:01 pm

    Mä tiiän! Mä tiiän! Venekatos! Eiq äh, en mä nyt keksi. Paitsi entä jos se ois semmonen ku avoautojen kuomut? Kallista automaatiota kyllä, mut tolleen ideana voisin nähdä toimivan.

  2. 3 Johannes November 23, 2008 at 1:42 pm

    Nonni,

    ensimmäinen osoitus siitä että oudoista ideoista voi olla hyötyä. Suunnitelmissa on toteuttaa ensi talveksi avoauton kuomua jäljittelevä pressusysteemi, joka muodostaa puolipallon veneen ylle. Pressu onnistutaan työntämään kahden ihmisen voimin viuhkana veneen molemmilta puolilta sen yli. Pressu on siis tässä ommeltu useisiin tasavälein toistuviin neliönmuotoisiin kehiin kiinni, joista pressuton sivu pidetään maassa veneen painopisteen kohdalla.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: