Jäätymismoottori

Aloitan tarpeeksi tyhmällä idealla, jotta kenellekään ei jäisi epäselväksi että täällä ei oo tarkoitus aina osua tauluun.

Mietimme miten Suomen oloissa autoja kannattaisi liikuttaa, ja saimme ajatuksen lämpölaajenemiseen perustuvasta moottorista. Metalliputket ja putkien sisällä oleva neste voisivat kammeta akselia.

Vaikuttaa siltä, ettei tällaisen laitteen kiihtyvyys olisi kovin suuri. Systeemiä voisi kuitenkin käyttää jos tavoitteena on pitää jokin asia hitaassa liikkeessä.

Ilmastonmuutoksen aikaansaamat mustat alueet maapallon navoilla kiihdyttävät ilmastonmuutosta, koska navat eivät enää peilaa auringonpaistetta yhtä hyvin kuin ennen. Pumppaamalla vettä näiden likakerrosten päälle riittävän hitaasti voidaan jäädyttää kiiltäviä pintoja.

Navoilla on suuret lämpötilaerot rannalla ilman ja veden välillä. Jäätymismoottori voisi periaatteessa pyöriä tällaisessa konstruktiossa ja pumpata vettä mantereen päälle.

Advertisements

1 Response to “Jäätymismoottori”


  1. 1 kobra November 15, 2008 at 4:48 pm

    eli kyseinen moottori ottaisi siis energiansa lämpötilan vaihteluista, ideana on käyttää hyväksi materiaalien eri käyttäytymistä veden jäätymispisteessä…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Suosituimmat artikkelit

Lisenssi

Creative Commons License
Advertisements

%d bloggers like this: